Ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων

Με τη μέθοδο της ψηφιακής εκτύπωσης σε ύφασμα, σχέδια και εικόνες μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή πάνω σε ύφασμα δημιουργώντας ευκαιρίες για παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων. Σχεδιαστές, καλλιτέχνες, διακοσμητές χρησιμοποιούν την ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων για τη δημιουργία ενδυμάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.

Στην Lacrimosa Design είμαστε ειδικοί στην ψηφιακή εκτύπωση σε ύφασμα.

Σας προσφέρουμε:

• Εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας με έμφαση στην αποτύπωση της λεπτομέρειας
• Απεριόριστους χρωματικούς συνδυασμούς
• Δυνατότητα εκτύπωσης πολλαπλών σχεδίων ταυτόχρονα
• Χαμηλό κόστος εκτύπωσης αφού υπάρχει απουσία προ-εκτυπωτικών εξόδων
• Άμεση προετοιμασία δείγματος για έλεγχο και διόρθωση πριν την τελική παραγωγή
• Γρήγορο χρόνο παραγωγής και παράδοσης των εκτυπώσεων
• Ευελιξία σε διαστάσεις (τεμάχια ή μέτρα) και σε ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες σας
• Συνεχής δοκιμές σε νέα υφάσματα

Ανοίγουμε νέους δρόμους στην αγορά με την ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων

Μέθοδοι εκτύπωσης

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι εκτύπωσης σε ύφασμα και όλες αποδίδουν διαφορετικό εκτυπωτικό αποτέλεσμα. Η κατάλληλη μέθοδος που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον τύπο του υφάσματος για το προϊόν που θα δημιουργήσετε, τον αριθμό των χρωμάτων και των σχεδίων που θα χρησιμοποιήσετε καθώς και η τελική ποσότητα παραγωγής.

Digital Dye Sublimation Print (Θερμομεταφορά)

Εκτύπωση με θερμο-μεταφερόμενο υλικό επάνω σε πολυεστερικά υφάσματα (80-100% pol.) Κάθε αντίτυπο έχει σταθερή χρωματική απόδοση με το προηγούμενο και το επόμενο. Προσφέρει ανθεκτικότητα στο πλύσιμο διατηρώντας την ελαστικότητα του υφάσματος και έχει μακρά διάρκεια ζωής. Είναι ιδανική για sportswear, διακοσμητικά είδη, τσάντες, μαντήλια. Χρησιμοποιείται πολύ στον χώρο της επικοινωνίας και του marketing για εφαρμογές outdoor προβολής (displays, banners) κλπ.

Digital Inkjet printing (DTG- Direct to Garment)

Χρησιμοποιείται σε φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι, μετάξι, σύμμεικτα υφάσματα χρησιμοποιώντας μελάνια που εκτυπώνονται απευθείας επάνω στο ύφασμα. Είναι διαδεδομένη κυρίως για την εκτύπωση σε t-shirts και ενδύματα και σε υφάσματα με φυσικές ίνες. Στον χώρο της διακόσμησης είναι ιδανική μέθοδος εκτύπωσης για κουρτίνες, λευκά είδη και υφάσματα επίπλωσης.

Screen printing (Μεταξοτυπία)

Είναι η παλαιότερη μέθοδος εκτύπωσης. Χρησιμοποιείται όταν έχουμε λιγότερα χρώματα εκτύπωσης σε κάποιο σχέδιο και μεγάλο όγκο αντιτύπων. Δεν έχει μεγάλη ευκρίνεια λεπτομέρειας και δεν μπορεί να αποδώσει πολλούς χρωματικούς τόνους. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βάσεις υφασμάτων αλλά και σε άλλα ανακυκλωμένα ή συνθετικά υλικά. Τα μελάνια της μεταξοτυπίας είναι καλυπτικά. 

DTF (Direct transfer film)

Κατά την διαδικασία αυτή γίνεται εκτύπωση του σχεδίου  με ειδικά μελάνια σε μεμβράνη. Κατόπιν εφαρμόζεται ειδική σκόνη- κόλλα, όπου όταν στεγνώσει μπορεί να μεταφερθεί μέσω θερμότητας στο ύφασμα. Το πλεονέκτημά της είναι πως εφαρμόζεται σε κάθε είδος υφάσματος από ένα ως απεριόριστο αριθμό τεμαχίων. Έχει γρήγορο χρόνο παραγωγής, έντονο χρωματικά αποτέλεσμα με άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς και πολύ μαλακή υφή. Ιδανικό για μικρό τιράζ παραγωγής.