Εκτυπώνοντας σε πολυεστερικά υφάσματα

Η εκτύπωση σε πολυεστερική υφασμάτινη βάση είναι η πλέον δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων. Το ασύγκριτο πλεονέκτημά της είναι ότι μας δίνει την μοναδική ευκαιρία να εκτυπώσουμε σχέδια με μεγάλη λεπτομέρεια και απεριόριστα χρώματα.

Ο πολυεστέρας είναι μια τεχνητή συνθετική ουσία όπου μπορεί να έχει τη μορφή ίνας από όπου μπορεί να παραχθεί το ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους ενδυμάτων στην βιομηχανία της μόδας, σε υφάσματα επιπλώσεων και λευκά είδη, καθώς και σε αξεσουάρ και προϊόντα καθημερινής χρήσης. Έχει μεγάλο χρόνο ζωής και αντοχή στο πλύσιμο και παρουσιάζει ανθεκτικότητα στον ήλιο και το νερό.

Σαν υλικό παρουσιάζει υψηλή ελαστικότητα, δεν τσαλακώνεται εύκολα και δεν συρρικνώνεται. Ωστόσο παρουσιάζει στατικό ηλεκτρισμό ενώ πολύ συχνά προσελκύει την ξηρή βρωμιά.

Στον χώρο της μόδας οι σχεδιαστές και οι παραγωγοί εκτυπώνουν τα σχέδια τους σε πολυεστερικά υφάσματα γιατί προσφέρει εκτύπωση με λαμπερά χρώματα και έχει αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στον χώρο της άθλησης. Μπορεί εύκολα να κοπεί με λέιζερ, να έχει πιέτες, σχήματα, και παρουσιάζει εξαιρετική ραφή.

Η ανθεκτικότητά του αυτή το καθιστά το καταλληλότερο ύφασμα για ταπετσαρίες επίπλων και υφάσματα διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου αφού δεν απορροφά υγρασία και δεν μαζεύει εύκολα σκόνη.

Κατά την διαδικασία της εκτύπωσης dye sublimation το χρώμα εξαχνώνεται μέσω πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας από το υλικό του χαρτιού (υλικό συγκράτησης) στο ύφασμα. Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για εκτύπωση σε πολυεστερικά υφάσματα και όχι σε φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι, μετάξι, ή βισκόζη.

Τα εκτυπωμένα πολυεστερικά υφάσματα είναι ανακυκλώσιμα (rPET), σύμμαχος στην προσπάθεια όλων για βιωσιμότητα αφού μπορούν μέσω χημικής διαδικασίας να τεμαχιστούν σε μικροσκοπικά τσιπ και να ξανακατασκευαστούν υφασμάτινες ίνες.

Στην Lacrimosa Design, έχουμε δοκιμάσει 100+ πολυεστερικά υφάσματα και είμαστε εξαιρετικά έμπειροι στην χρωματική διαχείριση και την εκτύπωση τους. Σας προσφέρουμε υφάσματα υψηλής ποιότητας και λεπτομέρειας.