Σχεδιάζοντας υφάσματα για ψηφιακή εκτύπωση

Η γραφιστική δεν είναι απλά η αναπαραγωγή μιας εικόνας ή απλά η διαδικασία μίας σύνθεσης. Είναι η «επικοινωνία» ενός μηνύματος σε συγκεκριμένους αποδέκτες.
Σαν σχεδιαστές κατά τη δημιουργία ενός προϊόντος, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παρακάτω:

  • Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε μέσω του προϊόντος
  • Την σημασία, την αξία του μηνύματος που θέλουμε να μεταφέρουμε
  • Την αίσθηση που θέλουμε να δημιουργήσει το μήνυμά μας στο κοινό

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ένας άρτιος σχεδιασμός βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων και στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

Σχεδιάζοντας ένα προϊόν που αξιοποιεί την ψηφιακή εκτύπωση σε ύφασμα θα πρέπει να γνωρίζουμε τόσο την τεχνολογία των ψηφιακών εκτυπώσεων, όσο και να διαθέτουμε μια νέα προσέγγιση με νέα προϊόντα και νέες στρατηγικές μάρκετινγκ. Έχοντας επίγνωση της αγοράς, σίγουρα στοχεύουμε ψηλά!

Ποικίλες πηγές έμπνευσης, νέα υλικά και προϊόντα, οι τάσεις της μόδας, καθώς και μεικτές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη δημιουργικών και καινοτόμων σχεδίων και μοτίβων για τον σχεδιασμό υφασμάτων.

Τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν όπως η σύνθεση, τα χρώματα, οι φωτογραφίες, τα σχέδια και τα εφέ καθώς και η τοποθέτησή τους στο ύφασμα είναι αυτά που θα καθιερώσουν ένα σχέδιο κατάλληλο για τον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας. Η εξέλιξη της ψηφιακής εκτύπωσης σε ύφασμα δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να πειραματιστούν χωρίς περιορισμό με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας.

Μία έμπνευση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας διαφορετικής ιδέας, ενός νέου σχεδίου, ενός νέου προϊόντος. Θα πρέπει να κάνετε μία διεξοδική έρευνα, το “προσωπικό σας ταξίδι” όπου θα διερευνήστε αξιόπιστα όλες τις πληροφορίες. Συλλέξτε το υλικό σας και αναπτύξτε την ιδέα σας βήμα-βήμα.

Δημιουργώντας σε μια ψηφιακή εποχή ένας επαναστατικός δρόμος ανοίγεται συμβάλλοντας στη δημιουργία προϊόντων υψηλότερης ποιότητας.